Наши и гръцки полицаи пазят туристите в Банско
Наши и гръцки полицаи пазят туристите в Банско / снимки: община Банско

Консулът на Посолството на Република Гърция в България - Астериос Циурвас, се срещна днес с кмета на Банско Александър Краваров. Посещението му е бе по инициатива на гръцкото посолство и бе насочено към проблемите, възникващи около голямата посещаемост на гръцки туристи в курортния град.

На срещата бяха обсъдени проблемите, свързани със сигурността на чуждестранните гости по време на престоя им в Банско, съобщават от пресцентъра на курортната община. Александър Краваров заяви, че общината е отпечатила информационни брошури на 4 езика (български, английски, гръцки и руски език), предназначени за гостите на града. Те съдържат основна информация за често допускани нарушения на законите на Република България, както и важни телефонни номера, които  ще бъдат разпространявани в хотелите и ски-зоната в Банско.

Наши и гръцки полицаи пазят туристите в Банско
netinfo

По време на състезанията от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за мъже, както и Европейската купа по биатлон през месец февруари за сигурността на туристите от южната ни съседка ще се грижат освен български, и гръцки полицаи. Представителите на МВР запознаха гръцкия консул  с основните нарушения, свързани с гръцки граждани, които достигат до полицейските служби – дребни кражби, дребно хулиганство, нарушаване на Правилника за движение по пътищата.

На срещата присъстваха още зам.-кметът на общината Сашка Въчкова, представители на туристическите асоцииации в града, началникът на РУ Полиция – Банско - Валери Вълчев, както и директорът на ОД на МВР в Благоевград - Йордан Кочев и неговият заместник Бойко Дункин.