Над 1200 кукери ще участват в Международния фестивал Старчевата в Разлог
Над 1200 кукери ще участват в Международния фестивал Старчевата в Разлог / netinfo
Над 1200 се очаква да достигне броят на участниците в третото издание на Международния кукерски фестивал "Старчевата" в Разлог. Това стана ясно по време на среща между заместник-кмета по социалните въпроси д-р Георги Тренчев, инж. Нина Кисьова - началник отдел „Култура, музеи и Връзки с обществеността”, Анелия Дункина - старши специалист в отдел ”Култура”, служители от общинска администрация, както и представител на Районното полицейско управление в Разлог.

Шестчленно жури с председател проф. Николай Цветков - ръководител на катедра "Хореография" при Факултета по изкуствата в ЮЗУ "Неофит Рилски", ще определи трите най-добре представили се групи.

Награди ще получат най-малкият и най-възрастният участник в кукерския фестивал, отличие ще бъде връчено и за най-оригинален костюм, уточни говорителят на общинска администрация Златка Стойчева.

Кукерската група от Разлог и международните групи няма да участват в класирането, съобщи заместник-кметът д-р Георги Тренчев.

До момента са заявили участие 22 кукерски групи, три от които от Македония. Всяка група ще разполага с 15 минути, за да представи своята програма.

Фестивалът се открива на 17 януари от 10.30 ч. на централния площад в Разлог.