Н. Цонев: Имаме стратегия за промяна на икономическата обстановка в страната
Н. Цонев: Имаме стратегия за промяна на икономическата обстановка в страната / Добряна Христова, Дарик - Благоевград

Лидерът на ПП "Нова алтернатива" Николай Цонев представи кандидатите за народни представители в листата за I МИР - Благоевград.

По време на срещата със съмишленици и симпатизанти от Пиринско, бяха очертани и основните приоритети, които отстоява партията.

"Нашите послания са към всички патриоти, разчитаме особено много на хората, работили в сферата на сигурността, защото един от въпросите, които ще бъдат поставяни от тук нататък е именно този за териториалната сигурност на България. Другата група избиратели, към които ние отправяме своите послания, са хората от малкия и средния бизнес. Имаме шокови предложения за промяна на икономическата обстановка, с цел събуждане на предприемчивото и създаване на нови работни места", каза пред избиратели Николай Цонев.

Сред предложенията на партията са 7-годишен мораториум върху данъчните закони, плащане на осигуровките на хора под 29 години, които развиват малък и среден бизнес, от програма ОП "Човешки ресурси, както ограничаване на регистрационните, лицензионните и регулаторните режими. "Те пречат на хората, не трябва да разчитаме само на чуждестранните инвеститори, а и на българите, желаещи да инвестират в икономиката", категоричен беше Цонев.

По думите на лидерът на партията, изключително важно е да бъдат направени промени в съдебната система и в частност прокуратурата.

Той сподели убежденията си, че прокурорите трябва да носят лична отговорност за повдигнатите обвинения. От ПП "Нова алтернатива настояват и за промени в Закона за културното наследство.

"Нашите послания към избирателите са ясни: Стига толкова! Стига са ни мачкали! Да се избавим от страха", каза още Цонев. Кандидатите за народни представители са от 1-ви МИР - Благоевград са:

1. Костадин Бърдарски

2. Викотор Левунлиев

3. Ангел Цветанов

4. Радослав Младенов

5. Стилиян Марков