протест
протест / Снимка: Дарик
Стотици жители на Благоевград и региона излязоха днес на протест. Главен път Е-79 е затворен повече от три часа. Блокадата продължава и в момента.  Както миналата неделя, така и сега множеството излезе на международния път, за да изрази своето недоволство от все по-трудния живот в България. Хората настояха да се преразгледа новия данък върху превозните средства, да се отмени проектонаредбата за увеличената застраховка "Гражданска отговорност" и настояха заплатите на висшите държавни чиновници и народните представители да се обвържат с минималната работна заплата. 

протест
Снимка: Дарик


Организаторът на ппротеста - Александър Стамболийски, даде ултиматум на управляващите от една седмица, в която да се съобразят с исканията на хората, в противен случай ще се иска оставката на цялото правителство.

протест
Снимка: Дарик


Той призна, че не вижда алтернатива сред нито една от политическите партии у нас, но намекна, че е е възможно да се създаде нов проект, който да обедини всички млади и недоволни българи.

протест
Снимка: Дарик


"Правителството е в дупка, от която излизане няма", заяви Стамболийски. Според него е нужна лустрация на цялата политическа власт, на която единствената алтернатива могат да бъдат младите хора.

протест
Снимка: Дарик


Днешният протест на благоевградчани бе много по-масов от предишния. В автошествието се включиха хора от целия регион - Белица, Гърмен, Гоце Делчев, Разлог, Дупница. Голяма рокерска група предвождаше автомобилната колона.