Мария Серкеджиева: Неравностойно е положението на самостоятелния кандидат
Мария Серкеджиева: Неравностойно е положението на самостоятелния кандидат / http://www.mserkedjieva.info/
Неравностойно е положението на самостоятелния кандидат за евродепутат, тъй като съществува несъответствие в закона. Това каза самостоятелният кандидат за евродепутат Мария Серкеджиева в Благоевград.

Сред изискванията за издигане на кандидатура на самостоятелен кандидат са учредяване на инициативен комитет, събиране на 10 000 подписа по специален образец с подробна информация и внасянето на 10 000 лева. За кандидатите обаче, издигнати от политически партии условията са по-различни, тъй като в листа от 18 кандидати за евродепутати трябва да се внесат само 15 000 лева и 15 000 гласа по по-опростен модел.

„Въпреки това, аз ще се кандидатирам, защото не желая в последния момент да гласуваме закони, които са ни приоритет, както и в европарламента да има „заложници на партийни интереси”, каза още Мария Серкеджиева.

Според нея на изборите за евродепутати през месец май се очаква ниска избирателна активност – около 25 %.

Мария Серкеджиева е председател на Управителния съвет на Сдружение „Евроинтеграция” от 2000 година, заемала е поста заместник-министър на правосъдието (1997-2000), адвокат, медиатор и преподавател.