Лазар Причкапов представи предизборната си програма
Лазар Причкапов представи предизборната си програма / netinfo
Кметът и кандидат-кмет за община Благоевград Лазар Причкапов представи предизборната си програма за следващите четири години. В нея са заложени решаването на множество проблеми съществуващи в областния център.

Предвижда се да бъдат довършени започнатите вече газификация на града, изграждането на язовир „Ракочевица”, както и довършването на ски-център „Картала” в местността Бодрост.

Лазар Причкапов се ангажира да бъдат изградени Зелени зони, да бъде обновен Ловния дом, както и зоопарка в Благоевград. Освен това той заяви, че ще бъде изготвен и общ устройствен план на Благоевград до средата на 2008 година. „Започнах изготвянето му през 2004 и е необходимо да се завърши в близко бъдеще, защото липсата на такъв създава множество проблеми в сферата на строителството в града”, каза Лазар Причкапов. В плановете на кандидат-кмета за Благоевград Лазар Причкапов влиза и създаването на общинска охранителна фирма , както и изграждането на център за видеонаблюдение.

Лазар Причкапов обеща, че ще бъде построено и ново спортно училище. „Такова училище е необходимо, за да се преборим с наркоманията в Благоевград. В момента около 5 000 млади хора cа наркозависими”, каза още Лазар Причкапов. Освен това ще бъдат направени и пенсионерски клубове в кварталите „Еленово”, „Освобождение” V-ти микрорайон и в селата Рилци, Бело поле и Логодаж. Освен това Лазар Причкапов обещава множество промени в здравеопазването в Благоевград, като едни от основните точки в предизборната му програма са възстановяване на профилактиката и ранното диагностициране в детските заведения и училищата.

Лазар Причкапов се явява на местните избори като независим кандидат за кмет на община Благоевград.