Кирил Пендев дари литература на училищата в Благоевград
Кирил Пендев дари литература на училищата в Благоевград / netinfo

Художествена и учебна литература дари на училищата в Благоевград кандидатът за кмет издигнат от ГЕРБ Кирил Пендев. В дарителската акция, посветена на деня на учителя участват и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ.

Всяко благоевградско училище, профилираните гимназии и помощното училище в областния град получават художествена и учебна литература, поздравителен адрес от името на ГЕРБ и DVD с филм, посветен на 95-годишнината от Освобождението на Благоевград (Горна Джумая) от турско робство – 5 октомври. Филмът е произведен по поръчка на Граждански инициативен комитет за отбелязване на годишнината, чийто председател е Кирил Пендев.

“Изцяло стоим зад вашите искания и подкрепяме справедливия ви протест. Той не бива да се политизира и аз не искам да правя това, но поемам ясен ангажимент, ако бъда избран, общината да съдейства и да помага с каквото може, с реални действия на училищата”, каза Кирил Пендев пред учителите. “Самият факт, че сме тук, при вас, показва нашето отношение и подкрепа”, допълни той.


“Ние не сме тук, за да обещаваме, а да чуем реалните проблеми. Поемам ясен ангажимент, ако бъда избран, общината да съдейства и да помага с каквото може, с реални действия на училищата”, заяви кандидатът за кмет с бюлетина № 11.

Кандидатът за кмет на Благоевград Кирил Пендев и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ поканиха преподавателите от всички училища на среща на 19 октомври, петък, от 17 часа в Младежкия дом на работна среща, на която откровено и професионално да се обсъдят проблемите на образованието на територията на общините и конкретните мерки за тяхното решаване.