Кадир Мехмед се прибира у дома, стягат му къща
Кадир Мехмед се прибира у дома, стягат му къща / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова

На 11-ти ноември, в 9.30 часа, Кадир Мехмед напуска Социалния център в Симитли. Утре Кадир ще бъде придружен от социални работници до София, където ще го качат на автобус за Разград. В Разград ще го чака служител от дирекция „Социално подпомагане”. По информация главния експерт социални дейности в община Симитли Ивайло Гоцев, от дирекция „Социално подпомагане” в Разград са уверили, че първоначално ще настанят Кадир във временно жилище. Междувременно му стягат къща и му търсят работа, съобщиха от Общинска администрация-Симитли.

Кадир напуска социалния център в Симитли в отлично състояние. Той вече тежи близо 60 кг, напълно самостоятелен и осъзнат е, уверяват социалните работници.

Напомняме, че през последните три месеца, изтезаваният в Гърция наш сънародник Кадир Мехмед се възстановяваше в Центъра за настаняване от семеен тип за лица с физически затруднения в град Симитли. Социалният център в Симитли прие от МБАЛ Благоевград Кадир Мехмед в тежко състояние, в момент, когато социални работници и болничните власти стигнаха до тих конфликт затова чия грижа е Кадир Мехмед.