Хората на Борисов в Благоевград ревизират проектите за кръгови кръстовища
Хората на Борисов в Благоевград ревизират проектите за кръгови кръстовища / Снимка: Дарик - Благоевград
Хората на Борисов в Благоевград ревизират проектите за кръгови кръстовища
22862
Хората на Борисов в Благоевград ревизират проектите за кръгови кръстовища
  • Хората на Борисов в Благоевград ревизират проектите за кръгови кръстовища

В кабинета на общинския председател в Благоевград Костадин Хаджигаев са постъпили сигнали относно нерентабилността на идейните проекти за изграждане на кръгови кръстовища в областния център.

"Във връзка с тези сигнали, един от които е депозиран от архитект Параскова, се оспорва качеството на предлаганите решения", заяви общинският председател Хаджигаев, който лично е изискал проектно-сметната документация за кръговите кръстовища на булевард "Св. Св. Кирил и Методий" и улица "Джеймс Баучер".

"Изискали сме от кметската администрация и информация за процедурата за възлагане на договора за изпълнение на идейните проекти. Ако се окаже, че общинската администрация е утвърдила лоши проекти, то те трябва да понесат своята отговорност", изтъкна Костадин Хаджигаев.

За гласуване на сесия на 30 октомври е внесено решение на бюджетната комисия да бъдат пренасочени над 800 000 лева от парите за кръгови кръстовища за асфалтиране на улици в Благоевград. "Към настоящия момент ние не сме убедени в в целесъобразността на това решение на администрацията на кмета за пренасочване на средства, тъй като те вече са били отпуснати като целеви. Ако тези пари не бъдат оползотворени до края на тази финансова година, то те трябва да бъдат върнати", коментира Костадин Хаджигаев.

"За асфалтиране на улиците в района на квартал "Грамада" и около старата поликлиника получихме уверение от премиера Бойко Борисов, че финансирането ще бъде извършено", казаха експертите на ГЕРБ в Общинския съвет, които все още не знаят дали на сесия този петък ще гласуват за пренасочване на въпросните 800 000 лева.

Още от Костадин Хаджигаев и общинския съветник Анатолий Антов чуйте в звуковия файл