Година по-късно полицаи отново ще „пушат” пред МВР
Година по-късно полицаи отново ще „пушат” пред МВР / netinfo

Полицаи от цялата страна ще „пушат" утре пред сградата на Министерството на вътрешните работи в София, съобщи пред Дарик Иван Савов, член на синдикалната федерация в МВР. Поводът е недоволството от липсата на диалог между ръководство и служители в министерството, както и отбелязване на една година от първия подобен протест у нас.

Полицаите са възмутени от факта, че в съдебната система има пари за премии и добавки към заплатите, а служителите на МВР отново се оказват пренебрегнати. Така смята Иван Савов от полицейския синдикат.

„В почти всички държавни структури и министерства полагащите се пари за служебно облекло са раздадени още май-юни, а в МВР все още не са раздадени за 2009 година. При положение, че в съдебната система дамите и господа съдии и магистрати си гласуват да вземат 13-а и 14-а заплата, на фона на това, че цялата страна тъне в криза. При положение, че на нас се казва колко е голяма стагнацията в държавния сектор и въпреки че от нас тръгва цялата работа и на съдии, на прокурори. Всъщност МВР стои в основата на цялата система за обществен ред и сигурност, а ние отново сме пренебрегнати. Може да се каже, че утрешното събитие ще бъде един вид предупреждение. Държа да ви кажа, че предупреждението е много сериозно, защото утре очаквам голяма част от присъстващите служители да не са членове на синдикатите в МВР, което само по себе си означава, че вълната на недоволство се надига още повече", добави още Савов.

Очаква се в градинката до МВР да се съберат полицаи от София и близките градове. В 11.00 часа, когато е началото на протеста, служители на министерството ще излязат пред сградите на областните дирекции на вътрешните работи в големите градове в страната.