Емблеми на Ансамбъл Пирин излизат на сцена тази вечер
Емблеми на Ансамбъл Пирин излизат на сцена тази вечер / netinfo

Музикално-танцов спектакъл, посветен на народната певица Руска Стоименова ще се проведе тази вечер в Благоевград.

В него ще вземат участие едни от първите певци и танцьори на Ансамбъл "Пирин", както и някои от създателите на е символа на Пиринския край. по време на концерта ще бъдат представени сбор от песни от Разложко и Санданско, в изпълнение на дуета Пелагия Костова и Надка Вълчанова.

На сцената ще излезе и Димитър Аргиров, който е син на незабравимия солист на ансамбъла Илия Аргиров. Той ще изпълни емблематична песен за творчеството на покойния си баща. В концерта ще вземат участие още певци и танцьори като Георги Чопов, Димитър Кушлев, Мария Томова, Живка Костадинова и др.

Музикалният спектакъл е организиран със съдействието на Oбщина Благоевград, а входът е безплатен за всички любители на творчеството на Ансамбъл "Пирин". Концертът започва в 19:00 часа в ДТ "Никола Вапцаров".


Дългогодишната певица от ансамбъл "Пирин" Руска Стоименова е и "Почетен гражданин на Благоевград". Тя бе удостоена със званието през лятото на 2012 година. Отличието, което е присъдено на Руска Стоименова, е за изключителен принос в развитието на българската култура и за утвърждаването на ансамбъл "Пирин" като един от най-известните състави по света.
.