Две двойки се вричат във вярност днес
Две двойки се вричат във вярност днес / Impact Press Group

Две двойки ще сключат граждански брак днес - 12.12.2012 г. в Благоевград. Младоженците ще бъдат венчани лично от кмета на областния център Атанас Камбитов в Ритуална зала - Благоевград.

Една от двойките е избрала да каже заветното "да" точно в 12.00 часа, като така числото 12 ще се повтори общо четири пъти.

Вторият ритуал е насрочен за 17.00 часа, съобщиха за Дарик от "Гражданско състояние" в Благоевград.

Община Благоевград е подготвила много изненади за двете бъдещи семейства, които ще се бракосъчетаят на изключително тържествена и пищна церемония. Женският хор на ансамбъл „Пирин“ ще пее в чест на новите семейства.

Те ще изпълнят подходящи за повода народни песни и „Многая лета“ за двете двойки, сключили граждански брак. Кметът Камбитов освен, че ще извърши ритуала и ще положи подпис след младоженците и кумовете в брачните свидетелства, ще поднесе специални пожелания и подаръци.

Числото 12 е сакрално (свещено), защото апостолите на Иисус Христос са 12 на брой. Месеците в една календарна година са 12, 12 са лунните фази, 12 са и Олимпийските богове.

Нумеролозите предупреждават бъдещите младоженци, че следващото уникално съчетание на цифри се пада след 8 години – 02.02.2020 г.