Д-р Пандев: МБАЛ-Благоевград боледува
Д-р Пандев: МБАЛ-Благоевград боледува / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова

Съветникът в Комисията по здравеопазване в ОбС- д-р Владимир Пандев, изрази на пресконеферeнция безпокойствието си от състоянието на МБАЛ-Благоевград. Според д-р Пандев най-голямото лечебно заведение в Пиринско не отговаря на предизвикателствата, които му се отправят. "Потресаващо е, че това мнение се споделя и от много хора с различни полтически възгледи, включително и от управляваващата партия", коментира общинският съветник от БСП.

"МБАЛ-Благоевград боледува, като симптомите са видими: бягство на лекари-само за последните две години болничното заведение са  напуснали 18 лекари, намаляване на пациентопотока, увеличаване на финансовите задължения на болницата, които към този момент надхвърлят 4,5 млн. лева. Същевременно с това се раздува администрацията, сключват се и непотребни договори за консултантски услуги, доказателство за което притежаваме необходимата документация", подчерта д-р Пандев.

"Диагнозата е обострено-хронично управленско безсилие и безхаберие като причинителят  на болестта е изпълнителният директор д-р Красимир Михайлов, каза общинският съветник от БСП. Според него МБАЛ-Благоевград може да бъде спасена в лицето на д-р Раиса Гнутова и д-р Александър Костов, който е заместник на болничния шеф.

Недоволството ни към болничното ръководство е отдавна, но капката, която преля чашата, бе случаят с изхвърлените ембриони в контейнера за боклук, заключи  д-р Пандев.