Богдан Боцев обсъди проблемите на бизнеса
Богдан Боцев обсъди проблемите на бизнеса / Снимка: Маргарита Петкова
Депутатът от БСП Богдан Боцев се срещна с представители на Сдружение на предприемачите - регион Гоце Делчев преди годишното им общо събрание.

„Приех поканата и обсъдихме някои изключително важни въпроси за бизнеса в региона. Коментирахме нуждата за изграждане на реален газопровод Симитли-Банско-Разлог-Гоце Делчев, а не виртуален, какъвто е в момента на практика. Много важната тема за безработицата и същевременно липсата на работници, бе обект на специално внимание. В региона на Гоце Делчев безработицата е 10.4 %, макар че в самия град тя е доста по-ниска. Констатацията на сдружението на предприемачите е, че въпреки сравнително ниската безработица, квалифицирани работници на практика няма“ каза след срещата депутатът от Гоце Делчев.
 


Собствениците на фирми настояват за по-ефективен и стриктен контрол от Инспекцията по труда, което да постави бизнеса и наетите на работа в конкурентни и коректни условия, каза още народният представител. Представителите на бизнеса са поставили въпросите за електронно трудово досие и ваучерите за храна за работниците и служители. Всичко това са проблеми, които се дискутират от години, но до сега не са решени.

„Смятам да направя всичко каквото е необходимо, за да ги поставя на дневен ред в Парламента и да търсим тяхното решение“ – добави Богдан Боцев.