Безработицата - основен проблем в Благоевград, сочи проучване
Безработицата - основен проблем в Благоевград, сочи проучване / netinfo

Безработицата е основният проблем в община Благоевград, сочат резултатите анкетно проучване направено от Гражданско сдружение ДНЕС.

В запитването са се включили общо 1023 души.

На второ място гражданите поставят лошата инфраструктура в общината, следвана от проект и изграждане на автомагистрала "Струма" в участъка на Благоевград.

На предпоследно място е посочен проблемът с чистотата и озеленяването, а като последен такъв е поставен въпросът с бездомните животни.

Резултатите от анкетата бяха представени на специално организирана среща, на която присъстваха народните представители Любен Татарски и Корнелия Нинова. В срещата се включи и председателят на ОбС в Благоевград Даниела Савеклиева.

"Напълно съгласна съм с констатацията, че безработицата е основен проблем не само в Благоевград, а и на национално ниво", каза народният представител от БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че вече има направени няколко предложения за поетапно отстраняване на проблема, които обаче са отхвърлени от управляващите. "Такива са предложенията годините на следване в университета да се смятат за трудов стаж, както и ръководствата на фирми да плащат обучението на определени студенти, които след завършване на образованието да започват работа при конкретните работодатели и парите за обучение да им бъдат приспадани", обясни Нинова. Тя не скри изненадата си от това, че лошата инфраструктура е посочена на второ място в анкетата, като обясни, че управляващото правителство се характеризира именно с изграждането и подобряването на инфраструктурата в страната.

Другият народен представител Любен Татарски пък обясни, че в парламента са наясно с тези проблеми и с отстраняването им са заети всички народни представители.