Беласица изпадна от А група с 1:4 в Ловеч
Беласица изпадна от А група с 1:4 в Ловеч / netinfo

Беласица ще играе в Б група през следващия сезон. Това стана ясно, след като петричани загубиха с 1:4 гостуването си на Литекс в първи мач от 27-мия кръг в А група. Така Бела се превърна в първия отбор, който изпада от елита.

Тимът от Петрич вече няма и теоретични шансове да се спаси, тъй като в оставащите 3 кръга може да спечели 9 точки, с които активът им би станал 23. За справка: последният, който се спасява в този момент е Спартак Варна с 24 точки.

Така Беласица ще се раздели с А група след 6 години, в които бе неизменен участник в елитната ни дивизия.

Литекс пък спечели поредни три точки и продължава борбата си за място в Зона Европа. Във временното класиране ловчанлии вече са трети с 51 точки, но конкурентите им Черно море и Локо София са с мач по-малко.

Изненадващо, успехът за Литекс не дойде така лесно, както домакините очакваха, след като до 32-та минута резултатът бе 1:0 в полза на Беласица.

При единствената си по-опасна атака през първото полувреме сензационно гостите поведоха в резултата. В 4-та минута играещият в Петрич под наем от Левски Мариян Огнянов пое топката и с топовен изстрел от над 20 метра в горния десен ъгъл откри резултата в полза на Бела.

Въпреки сериозния натиск на домакините, изравнителното попадение падна чак в 32-та минута и бе дело на Крум Бибишков. Нифлор свали с глава към нападателя, който от няколко метра със силен удар не остави шанс за Манолов.

В края на първата част ловчанлии успяха да поведат. Сандриньо даде преднина за своя отбор след куриозен гол. Бразилецът стреля от границата на наказателното поле, топката срещна тялото на Бикай и излъга Манолов, който нямаше как да спаси отбилата се топка.

6 минути след подновяването на играта Вилфред Нифлор удвои резултата в полза на Литекс. Станислав Манолев центрира отдясно и намери отлично Вилфред Нифлор, който с майсторски удар под плонжа на Манолов вкара за 3:1.

В следващите минути Сандриньо можеше да вкара четвърти гол, а в самия край на мача Момчил Цветанов пропусна отличен шанс, след като излязъл на чудесна позиция не подаде на свой съотборник, а реши да излъже стража на гостите Манолов и сбърка.

В първата минута на даденото от съдията Ахмед Ахмед продължение на мача, голмайсторът на дубъла на Литекс – бразилецът Диего вкара първия си гол за отбора на Станимир Стоилов. Младият талант направи страхотен пробив през центъра, преодоля вратаря Манолов и вкара без проблеми в опразнената врата, за да оформи крайното 4:1 в полза на Литекс.