Башев: Лидери на ГЕРБ бунтуват ромите в Гърмен
Башев: Лидери на ГЕРБ бунтуват ромите в Гърмен / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Ахмед Башев
64158
Ахмед Башев
  • Ахмед Башев

Общинската администрация в Гърмен не е издала разрешение за провеждане на протест от ромите в квартал "Кремиковци", провокиран от прехването на така наречения молитвен дом. Не е постъпило и искане за митинг от страна на организатора Иван Айдаров, съобщиха за Дарик.

Депутатът Ахмед Башев напълно опроверга поднесената от пастора Иван Айдаров информация.

"Това не е никаква църква, нито молитвен дом. Това е една метална барака, ползвана като социален център. Преди години председателят на фондация "Интегро" Дияна  Карагьозова поиска официално от Общинската администрация в Гърмен да им предоставим помещение за социален център, в който да се събират по проекти, да се провеждат здравни и образователни беседи с населението в ромския квартал. Тази молба бе уважена, помещението бе предоставено", обясни бившият кмет на Гърмен Ахмед Башев.

"Преди месеци лично Карагьозова официално ни сезира, че хора, живеещи в съседство с този социален център, са прикачили кабели до домовете си и ползват нелегално електоенергия. Имаше и писмо до дружеството ЧЕЗ, подписано от Карагьозова, да се спре електрозахранването", заяви народният представител от ДПС Ахмед Башев.

"Имам два основни въпроса - какво вършеха в момента на премахване на металната барака общинският лидер на ГЕРБ Розен Марчов и защо той и други от ръководството вдигат ромите на бунт. И друго, защо аз трябва да отговарям за предприетите действия на Общинската администрация, след като по време на предизборната кампания имаше друг, изпълняващ функциите на кмет на общината", недоумява Башев.

Интервю с Ахмед Башев чуйте в звуковия файл