Албена Ситнилска отново е спртист №1 на Благоевград
Албена Ситнилска отново е спртист №1 на Благоевград / Дарик - Благоевград, Добряна Христова

Световната и европейска шампионка по таекуон – до ITF Албена Ситнилска стана "Спортист на годината" на Благоевград за 2013 година. Ситнилска получава признанието за най-добър спортист на областния център за втора поредна година. Името й бе обявено от кмета Атанас Камбитов на грандиозна церемония в зала "Скаптопара".

На второ място в класацията се нареди Георги Гайдарджиев, шампион по канадска борба, а третото място бе място бе определено за Красимир Костадинов - световен и европейски шампион по канадска борба. След първите трима се наредиха спортистите Ейми Тасева и Кристина Иванова.

Тази година класирането бе в две категории - "Мъже, жени и младежи" и "Деца и юноши", като в последната на първо място застана боксьорът Емануил Богоев. За треньор на годината в Благоевград пък бе обявен Тодор Козлодеров. За официалната церемония в Благоевград пристигнаха световната шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова, както и европейският шампион по бокс Тервел Пулев.

Церемонията по награждаването започна с химна на България, който изправи на крака стотиците стотиците присъстващи в зала "Скаптопара".

Спортист на годината" в Благоевград за 2012 г. стана Албена Малчева (Ситнилска), а през 2011 година призът бе връчен на Георги Гайдарджиев.