/ iStock/Getty Images
Целият проект се очаква да бъде завършен до есента
В Пазарджик започна изграждането на нов търговски парк, където ще бъдат разположени 15 нови магазина. Инвестицията е на компанията "Видеолукс Холдинг", които от години работят успешно в града.

Символична "първа копка" направиха кметът на общината Тодор Попов и председателят на съвета на директорите на "Видеолукс холдинг" Тодор Белчев, след като бе отслужен тържествен водосвет.

Откриха телефонни линии в Пазарджик за бежанци от Украйна

Новият проект предвижда освен търговски площи да има парк с богато озеленяване, паркинг, детски площадки и кътове за отдих. Общата площ е 33 200 кв.м, като търговската част с магазини ще бъде 12 000 кв.м. 

Бъдещите наематели в търговския парк в Пазарджик ще бъдат редица известни брандове и марки. Тодор Белчев подчерта, че проектът е стигнал до реализация, благодарение на съдействието на общинската и държавната администрация.

Той добави, че липсата на административни спънки е мотивирала инвеститора да избере Пазарджик като първи град, където да изгради подобен търговски парк. Областният управител Иван Васев посочи, че в тези трудни времена се изисква смел подход и визия, за да се пристъпи към подобна сериозна инвестиция.

В своето приветствие кметът Тодор Попов изтъкна, че това е третата инвестиция на "Видеолукс Холдинг" след хипермакетите "Технополис" и "Практикер". По думите му подобен инвеститорски интерес към Пазарджик означава доверие към институциите и висок стандарт на живот в региона.

Попов обясни, че инвеститорът и общината ще използват съществуваща нискоетажна сграда на терена, в която ще бъдат направени кабинети по рисуване, танци и музика за обучение на децата от Пазарджик. Целият проект се очаква да бъде завършен до есента.
БТА