Облачно и мъгливо
Облачно и мъгливо / снимка: DarikNews.bg, архив

Прогноза за 6 януари, понеделник

През нощта и в понеделник преди обяд ще преобладава облачно, все още на места в равнините - мъгливо и почти тихо време. След обяд ще духа слаб, в Източна България - до умерен югозападен вятър, с него мъглите в равнините ще се разсеят, облачността ще се разкъса и намалее, на много места до предимно слънчево време. По-значителна облачност ще се задържи над югоизточните райони, но още преди полунощ и там ще намалее.

Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, преобладаващите максимални стойности ще са в интервал от 7° до 12°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде около и над средното за месеца.

Преди обяд над планините ще бъде облачно, но след пладне от север облачността ще се разкъсва и намалява. По-значителна ще се задържи през целия ден над Рило-Родопския масив. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 8°, на 2000 м - около 2°.

Преди пладне над Черноморието ще бъде облачно и почти тихо. След обяд ще се появи до умерен югозападен вятър, облачността ще се разкъсва и намалява, по северното крайбрежие до предимно слънчево време. Максималните температури ще са между 9°-11°, температурата на морската вода е от 6° до 9°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Подробна прогноза за времето четете на Vremeto.bg