Twitter изпреварва по популярност сред юношите в САЩ Facebook
Twitter изпреварва по популярност сред юношите в САЩ Facebook / снимка: Gulliver/Getty Images

Платформата Twitter детронира Facebook като най-харесвана социална мрежа сред американските тийнейджъри, става ясно от проучване на американска бизнес банка.
Изследването на банка Piper Jaffray показва, че 26% от 8600 запитани американски тийнейджъри предпочитат Twitter срещу 23% - Facebook и нейната платформа за споделяне на снимки Instagram.

Изследване, проведено в началото на годината от същата банка показва, че между 30 и 33% от същите юноши са предпочитали тогава Facebook пред Twitter. Според същото изследване Twitter, Facebook и Instagram са трите социални медии, които най-много се използват от младите американци. Само 4% от тях предпочитат сайта за блогинг Tumblr, а 3% - социалната мрежа Google+.

Все пак като цяло, независимо от тенденцията във вкусовете на юношите за социални мрежи, ние продължаваме да считаме, че Facebook през следващите месеци ще осигури допълнителни източници на финансиране благодарение на видеото и Instagram, каза експертът от банка Piper Jaffray Джийн Мънстър. Instagram остава добра покупка за Facebook, каза той, допълва БГНЕС.

Twitter, който разполага с 218 млн. потребители по света, предстои да излезе на борсата. С обороти, изчислявани на около 1 млрд. долара, той изглежда, че смята да подходи по-умерено и да не повтаря грешките на големия си съперник Facebook миналата година, който се сблъска с множество технически проблеми и бързо падане на цените на акциите му на борсата.