Renault пусна юбилейна серия на Clio
Renault пусна юбилейна серия на Clio / www.speed-press.com

Компанията Renault пуска ексклузивна серия на Clio по случай двайсетгодишното успешно шествие на компактния модел на пазара. До днес в света са продадени 10 млн. бройки от него. Clio е двукратен носител на титлата "Автомобил на годината". Това е първият представител на B-сегмента, получил 4 от 5 възможни звезди на краштестовете по безопасност на независимата организация EuroNCAP.

Ексклузивната юбилейна серия ще носи подпис "20th" върху каросерията си и върху праговете на предните врати, както и на огледалата за обратно виждане. Тя ще се предлага за всички версии - с три врати, с пет и комби, както и за Clio Renault Sport.

Ексклузивната версия Clio Renault Sport ще е с двуцветна каросерия в черно и бяло. Вътре в автомобила ни посреща бордово табло в антрацитно сиво, същият цвят е избран и за централната конзола, и за въздухоотворите.

Вътрешното обзавеждане е според страната. При всички положения обаче лимитираната серия ще се предлага с навигация Carminat TomTom®, климатик, ограничител/регулатор на скоростта, аудиосистема с Radiosat 80W, CD MP3 Bluetooth® Plug & Music, а страничните стъкла могат да бъдат тонирани. Продажбите на Clio "20th" и Clio R.S. "20th" в Европа започват от март. Във Франция обаче ексклузивната версия се появи в шоурумовете още вчера. Цените започват от 14 350 € за Clio "20th", докато Clio R.S. "20th" струва 24 700 €. (Агенция Speed-Press)