Нюзкоптерът на Дарик ще предава стартовете за Световната купа в Банско
Нюзкоптерът на Дарик ще предава стартовете за Световната купа в Банско / DarikNews.bg

Хеликоптерът на DarikSky и 20 камери ще предават на живо стартовете от Световната купа в Банско. Излъчването ще бъде осъществено от италианската компания "Инфронт медия", която осигурява картината за всички състезания от белия керван. Италианците са разположили 20 камери около писта "Бъндерица".

За да могат зрителите да се насладят напълно на невероятното шоу по време на Световната купа по ски, италианската фирма са наели нюзкоптера на DarikSky, който е единственият новинарски хеликоптер в Източна Европа, оборудван със специална жирокамера, която не трепери.

Над 20 телевизии, сред които Евроспорт, ще предават пряко състезанията в Банско.

DarikSky извършва авиационни услуги на правителствени и неправителствени организации и оперира с два вертолета Robinson R44 Raven II за корпоративни полети и полети за фотографиране от въздуха на територията на Европа през деня. DarikSky притежава единствения новинарски нюзкоптер в Източна Европа. Машината разполага с три камери, което дава възможност да се снима на 360 градуса, както и да се излъчва сигнал вътре в самия хеликоптер. С вертолетите могат да се заснемат от въздуха природни забележителности, исторически обекти, спортни състезания,и движението на автомобилите по наземната инфраструктура. Дава и възможност за предаване в реално време на събитията с коментар от въздуха.