Безплатни курсове по програмиране в 28 града в страната
Безплатни курсове по програмиране в 28 града в страната / ThinkStock/Getty Images

Най-мащабната кампания за безплатни курсове по програмиране в страната вече тече. Кампанията обхваща общо 28 града и се провежда от Софтуерния университет като част от ежемесечните обучения по „Основи на програмирането".

Курсове ще се проведат както в областни центрове, така и в по-малки населени места. Локациите включват: Бургас, Варна, Пловдив, Горна Оряховица, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Сливен, Враца, Добрич, Плевен, Гоце Делчев, Благоевград, Ямбол, Хасково, Шумен, Видин, Кюстендил, Кърджали, Габрово, Раковски, Белоградчик, Търговище, Перник, Пазарджик, Казанлък, Карнобат и както винаги - София.

Курсовете по програмиране ще продължат два месеца за всеки град и ще дадат шанс на всеки, който желае да се докосне до света на програмирането да направи точно това. Лектори на обученията ще са доказали се професионалисти или хора в напреднал етап от обучението си, които са изявили желание да участват в инициативата и са показали способностите си.

Целта на кампанията, освен да популяризира софтуерната разработка в България, е и да достигне до все повече хора, които желаят да се ориентират професионално и да направи стъпка напред в борбата с разрастващата се безработица в страната. Тъй като търсенето на софтуерни специалисти е все още във възхода си, обучения от този тип са една от най-добрите възможности за всеки бъдещ програмист да направи първите си стъпки.

Повече за обученията можете да научите тук, а за кандидатстване можете да посетите страницата за кандидатури на СофтУни.