Властите на Бахамите търсят 19-годишен крадец, подлудил полицията в САЩ
Властите на Бахамите търсят 19-годишен крадец, подлудил полицията в САЩ / снимка: sxc.hu

19-годишен крадец, който от две години винаги успява да се измъкне от полицията в САЩ, най-вероятно вече е "международен беглец от правосъдието", след като разби малък самолет на Бахамските острови и изчезна сред тълпите туристи на островите Абако, съобщи АП.

Властите издирват Колтън Харис-Мур, известен като "босоногия бандит".

Колтън пристигнал на Бахамите от град в Индиана, САЩ, откъдето откраднал едномоторен самолет. Пътя му от Небраска през Айова до Илинойс и след това Индиана бил проследен по серия откраднати автомобили. През 2009 г. Колтън откраднал самолет и в Айдахо. Предполага се, че е откраднал и самолет във Ванкувър по време на последните зимни олимпийски игри.

Първата си присъда за кражба Мур получил на 12 години. До навършването си на 13 години той имал още три присъди. И в четирите случая той излежал по десет дни арест. През 2007 г. получил четиригодишна присъда, но успял да избяга, преди да излежи и половината от нея, отбелязва БТА.

Властите предполагат, че той се опитва да се скрие в страна, която няма договор за екстрадиране със САЩ. Това дава основание на полицията в островите, които са длъжни да екстрадират търсени от САЩ престъпници и заподозрени, да смята, че Колтън Харис-Мур ще се опита да продължи пътя си по своя начин, за да се измъкне от преследване.