/ iStock/Getty Images
В началото на месеца Европейската комисия повиши прогнозата си за икономическия растеж на Румъния на 7,4 % спрямо предвижданите през пролетта 5,1 %
Тази година румъния може да очаква двуцифрен икономически растеж. "Знаете много добре, че икономическият растеж тази година е изчислен на най-високия в ЕС - 7,4 %. Ще ви издам една малка тайна, очакват се оценки, които говорят за двуцифрен растеж. Тази година ще имаме много силен растеж. Аз се надявам да се осъществят, да имаме тази година, през 2021 г., най-малко 10 процента", заяви Флорин Къцу на среща на организацията на Национално-либералната партия в Клуж.

"Ние всички сме тук, защото вярваме в либерализма и вярваме, че само чрез либерализъм можем да развиваме Румъния", каза пред съпартийците си Флорин Къцу. Той отбеляза, че през първото тримесечие на тази година за първи път в историята за последните 30 години икономическият растеж се дължи изцяло на инвестициите.

"Сменихме парадигмата. Показваме, че чрез инвестиции, което означава чист либерализъм, можеш да развиваш Румъния", каза още румънският премиер.

В началото на месеца Европейската комисия повиши прогнозата си за икономическия растеж на Румъния през тази година на 7,4 % спрямо предвижданите през пролетта 5,1 %. Това е най-високият икономически растеж, прогнозиран за страна членка на ЕС.