/ БГНЕС
Григор Димитров започна успешно своя сезон на червени кортове. В първия кръг на Мастърса в Монте Карло българинът победи със 7:5, 6:4 италианеца Матео Беретини в двубой, продължил малко под 2 часа.

Григор Димитров се завърна с гръм и трясък на корта
 
В него Димитров не показа най-добрия си тенис, но демонстрира, че е подготвен за тежките двубои на червена настилка, надигравайки силен съперник в лицето на световния №54, който през февруари игра полуфинал в София.
 
На централния корт на "Монте Карло Кънтри Клъб" обаче българинът показа по-добра игра и закономерно стигна до успех в два сета. Той дойде по сходен сценарий - и двете части започваха с пробив за Беретини в първия гейм, който Димитров връщаше бързо, а след това в края на сетовете българинът надделяваше след нови пробиви.

Контузията на Григор Димитров се оказа по-сериозна
 
Като цяло преимуществото на Григор бе видимо, но на няколко пъти като по чудо 22-годишният му съперник оцеляваше в сервис геймовете си. В крайна сметка Беретини отрази 14 от 18 точки за пробив, но реализираните четири бяха напълно достатъчни за успеха на българина в първия мач между двамата.
 
Четете повече в Gong.bg
gong.bg