Ураганът Никлас взе 11 жертви в Централна Европа
Ураганът Никлас взе 11 жертви в Централна Европа / снимка: БГНЕС

Ураганът Никлас, бушувал вчера в много региони в Германия, Австрия и Швейцария, е отнел живота на 11 души, а неколцина са получили наранявания, съобщи ДПА, цитирана от ТАСС.

Жертвите в Германия са седем. Трима души са били убити от паднали дървета, още толкова са загинали заради заледени пътни участъци, а един е бил премазан от срутила се върху него стена, посочва Франс прес.

В Австрия 63-годишен мъж е намерил смъртта си, падайки от стълба, докато опитвал да си поправи покрива, а тригодишно момиченце е било ранено от паднало върху него дърво.

В Швейцария 75-годишен мъж е загинал, когато дърво паднало върху управлявания от него автомобил.

По данни на Германската метеорологична служба Никлас е една от най-силните бури, връхлетели страната през последните 30 години. Полицията и пожарната продължават да разчистват пътищата. По магистралите се образуваха големи задръствания заради преобърнали се камиони.

На летището във Франкфурт, където вчера бяха анулирани 185 полета, и днес се очакват закъснения и анулирания на десетки полети. Около 1300 пътници трябваше да прекарат нощта в хотели. В Хамбург лошото време доведе до отмяната на 63 полета.

Източник: БТА