Убиха лидерът на групировката, отвлякла 11 туристи в Египет
Убиха лидерът на групировката, отвлякла 11 туристи в Египет / netinfo

Суданската армия е ликвидирала лидера на групировката, похитила миналата седмица европейски туристи в Египет, съобщи БТА, позовавайки се на информация на суданска агенция Суна, цитирана от световните агенции. Представители на суданската армия са посочили в неделя, че близо до границата с Египет са задържали автомобил и автобус, принадлежащи на египетска туристическа компания. В колите имало осем въоръжени, които отказали да спрат, след което започнала престрелка с военните.

Шестима бойци, включително и лидерът на групировката, са били убити, а двама души са били арестувани. При престрелката са били ранени петима судански войници. Арестуваните са признали, че са участвали в отвличането на туристите.

Суданските военни са посочили, че заложниците, както досега, се намират в ръцете на престъпниците и са откарани в Чад. Според войниците туристите са държани от 30 бойци от Армията за освобождение на Судан - бунтовническа групировка, действаща в суданската провинция Дарфур.

Маскирани лица отвлякоха заложниците на 19 септември. Групата включва 11 туристи- петима италианци, петима германци и румънка, а също и осмина египтяни от агенцията, организирала за тях сафари в югозападните райони на Египет.