Убиецът на двамата журналисти е заснел убийството и е качил кадрите в акаунта си в Twitter и Facebook, съобщава АФП.

От заснетите от убиеца кадри се вижда първо как нападателят насочва срещу журналистката Алисън Паркър пистолет и се прицелва в нея, но никой не го забелязва. После той отмества камерата, с която снима и стреля в посока на журналистката. Кадрите са качени в акаунта в Twitter @bryce_williams7, който вече е недостъпен.

Противоречиви са информациите за развитието по случая в последните часове. ДПА съобщи, като се позова на местна телевизия, че убиецът на двамата американски журналисти от Вирджиния се е самоубил.

Други световни агенции обаче, позовавайки се на информация от органите на реда, съобщават, че мъжът е в критично състояние, след като избягал с автомобил и бил преследван от полицията.

Мъжът успял да достигне с кола на 275 км от местопрестъплението. Преследван, той катастрофирал и бил открит с огнестрелна рана. Животът му е в опасност. Според полицията той е направил опит да се самоубие.

Убиецът бе идентифициран като Веспъл Лий Фланаган, на 41 години, чернокож. Той е бивш служител на телевизията на двамата убити журналисти WDBJ7, където работел под името Брайс Уилямс. До момента обаче мотивите на нападателя остават неизвестни.

Застреляха двама журналисти по време на живо предаване

През март 2000 г. Вестър Фланаган е съдил телевизията WTWC-TV от Северна Флорида, предаде АП. В жалбата се твърди, че продуцент го е нарекъл „маймуна” през 1999 г. и че други чернокожи служители са били наричани по същия начин от други колеги.

Фланаган също твърдял, че неназован бял началник в тази телевизия казал, че чернокожите хора са мързеливи, защото не се възползвали от стипендии за следване в университет.

Телевизията отрече твърденията за дискриминация и заяви, че е имала приемливи причини да разтрогне договора си с Фланаган, сред които некачествена работа, лошо поведение към колеги, отказ да следва указания, вулгарен език и бюджетни съображения.

Убиецът от Вирджиния сам снимал стрелбата и пуснал кадрите в мрежата (ВИДЕО)
netinfo


Репортерката Алисън Паркър и операторът Адам Уорд, работещи за местната телевизия WDBJ7, бяха застреляни тази сутрин местно време в град Монета, докато взимаха на живо интервю в местен търговски център.

Убийството беше показано буквално на живо по телевизията, за която работеха журналистите. Докато репортерката взимаше интервюто от посетителка на търговския център, отекнаха най-малко осем изстрела и камерата на колегата й падна на земята. Тя продължи да работи и засне краката на нападателя, както и последните викове на ужасените журналисти.

Противоречиви са данните за състоянието на интервюираната жена. Според някои медии тя е останала невредима, а според други е била ранена.

Малко след убийството един от водещите в телевизията, Крис Хърст, написа в Twitter, че убитата Алисън и той планирали да се оженят в скоро време. Застреляният оператор пък бил сгоден за продуцентката Мелиса От.

Източник: БТА