Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / БГНЕС
Според Доналд Тръмп президентът Владимир Путин наистина вярва, че Русия не се е намесвала в президентските избори в САЩ. Но Тръмп също така вярва на американските разузнавателни агенции, които заключиха, че Русия наистина се е намесила, предаде Асошиейтед прес.

"Вярвам, че той е убеден, че Русия не се е намесвала в изборите", каза Тръмп на пресконференция в Ханой. "Що се отнася до това дали аз го вярвам, аз съм с нашите агенции. Сега те са ръководени от свестни хора и аз много силно им вярвам", подчерта американският президент.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин
БГНЕС

Тръмп: Путин ми каза, че не се е намесил в изборите в САЩ

Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Майк Помпейо потвърди обвиненията за руска намеса в американската предизборна кампания миналата година въпреки новите опровержения на Владимир Путин, повторени от президента Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Директорът поддържа, както винаги е правил, заключенията в доклада на разузнаването от януари 2017 г. за руска намеса в американските президентски избори, гласи комюнике на ЦРУ, дадено на телевизия Си Ен Ен часове след изявленията на Тръмп, който изрази съгласие с руския си колега.

Путин: Русия е готова да обърне нова страница в отношенията със САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин
БГНЕС

Пред репортери в президентския самолет на път за Ханой вчера Тръмп каза, че пред него Путин отново категорично е отрекъл обвинението - този път по време на икономическата среща на върха в Дананг. "Всеки път, когато се видим той ми го казва. Когато ми казва това, той наистина го вярва", поясни Тръмп, като нарече обвинението "изкуствена бариера", издигната от демократите.

На пресконференцията в Ханой Тръмп потвърди становището си, че е от ключово значение за САЩ да се разбира с Русия и като че ли намекна, че е време да се вдигнат санкциите, наложени от Конгреса на Русия в отговор на намесата й в изборите. По думите му е "време е да се върнем към изцелението" на разтърсения свят. "Това са много важни неща", каза той, напомняйки за необходимостта да се работи заедно с Русия за решаването на проблемите в Сирия, Северна Корея и Украйна. Според него по-силни американски отношения с Русия биха били от полза за света.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС

Тръмп: Ким ме обижда, като ме нарича стар, а аз се старая да съм му приятел

Да имаме Русия в приятелска позиция, вместо вечно да се караме с нея, е предимство, смята той.

Конгресът наложи санкциите на Русия за намесата в изборите през 2016 г. в добавка към съществуващите санкции заради подкрепата й за сепаратистите в Източна Украйна през 2014 г. и анексирането на Крим.
БТА