/ БГНЕС, архив
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи да се променят законите за клеветата, като отново отправи нападки срещу известния разследващ журналист Боб Удуърд, чиято книга обрисува силно отрицателен портрет на американския президент, предаде Франс прес.

"Не е ли срамота някой да може да напише статия или книга с напълно измислени истории и да представи такъв портрет на един човек, който буквално е точната противоположност на действителността и да се отърве без никакво наказание? Не знам защо политиците във Вашингтон не променят законите за клеветата", написа Тръмп в Туитър.

Тайни от Белия дом: Служители описват Тръмп като „идиот“ и с акъл на петокласник

Повод за гнева му стана книгата на Боб Удуърд за работата му в Белия дом. Този разследващ журналист е известен с това, че заедно с колегата си Карл Бърнстийн разкри скандала с Уотъргейт, който принуди президента Ричард Никсън да подаде оставка.

Журналист: Иванка Тръмп иска да стане първата жена президент на САЩ (СНИМКИ)

Книгата "Страх: Тръмп в Белия дом" излиза в САЩ на 11 септември, а откъси от нея вече бяха публикувани във в. "Вашингтон пост". В нея Удуърд описва президента като невеж сприхав параноик, когото сътрудниците му се стараят да контролират, за да се избегнат сериозни гафове.

 

Тръмп вече постна множество туитове за книгата, в които заявява, че тя "вече е дискредитирана" и е пълна с "лъжи и несъществуващи източници".

Писателят Филип Рот за Тръмп: Невежа и самохвалко

"Удуърд да не е агент на демократите? Обърнахте ли внимание кога излиза книгата?", туитна Тръмп малко по-рано, имайки предвид наближаващите междинни избори за Конгрес на 6 ноември.