Изпод отломките на руския самолет, разбил се в събота на Синайския полуостров, са извадени останките на 175 души, предаде ТАСС. Данните са на представители на издирвателната операция на мястото на падането на самолета, в която участва египетската армия и силите за гражданска отбрана. 163 тела вече са изпратени в морги в Кайро, откъдето може би тази вечер ще бъдат откарани в Санкт Петербург със самолет на руското министерство на извънредните ситуации.

Черните кутии на падналия руски самолет са леко повредени

В градчето Хасна, близо до което се разби еърбъсът с 224 души на борда вече прнистигнаха с хеликоптери представители на руските министерства на извънредните ситуации и на транспорта, както и на федералната агенция за гражданска авиация. През деня се очаква пристигането и на руските експерти, които пътуват с коли към мястото на катастрофата.

ДНК експертизите ще бъдат извършени в Русия, пробите се взимат от египетски специалисти.

Най-голямата катастрофа в руската авиация взе 224 жертви в Египет

Следователите от транспортна прокуратура, които работят в руския град Самара, където е бил зареден катастрофиралият самолет, съобщиха днес, че изследваните от тях проби от горивото, което е било използвано, не са показали отклонения от нормата.

Междувременно федералната служба на Русия за контрол на транспорта (Ространснадзор) нареди на авиокомпания "Когалимавиа" да спре полетите си с машини Еърбъс 321, докато не бъдат изяснени причините за катастрофата, съобщи ТАСС.

Руската транспортна прокуратура съобщи, че преди фаталния полет до Шарм ел Шейх екипажът на катастрофиралия самолет е минал през медицински прегледи и не са били установени никакви проблеми.

Източник: БТА