Съдят вдовицата на Абу Саяф за убийството на US заложничка
Съдят вдовицата на Абу Саяф за убийството на US заложничка / ThinkStock/Getty Images

Съпругата на убития миналата година водач на „Ислямска държава" Абу Саяф бе обвинена в САЩ за убийството на американската хуманитарна служителка Кайла Мюлер, която бе заложничка на терористичната групировка в Сирия, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Ислямска държава: Йорданското нападение уби американска заложничка

Американското министерство на правосъдието съобщи, че на съпругата на Абу Саяф - 25-годишната Нисрен Асад Ибрахим Бахар, известна и с името Ум Саяф, е предявено обвинение за участие в заговор за убийството на Кайла Мюлер през февруари 2015 г.

Според обвинението Абу Саяф и съпругата му похитили Мюлер и други жени. Служители от американското разузнаване казали на семейството на Кайла Мюлер, че дъщеря им била заставена със сила да прави секс с водача на „Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади, посочва Асошиейтед прес.

Ислямска държава има строги правила за сексуалните отношения с робини

Абу Саяф бе убит през юни миналата година при нападение на командоси от силите Делта Форс срещу комплекса, в който живеел в Сирия, а съпругата му бе предадена на иракските съдебни власти.

Американското министерство на правосъдието заяви, че ще продължи да работи, за да бъде въздадена справедливост за семейството на Кайла Мюлер, добавя АП.

Източник: БТА