/ iStock
Срутването на мост в ремонт уби един човек и рани други осем, съобщиха гръцките власти. Пожарната каза, че е била извикана малко след обяд местно време, когато част от мост се срути в Патра, в района на Проастио по пътя за столицата Атина. Осем ранени са изпратени в болници, а един човек е загинал при срутването, съобщиха от противопожарната служба.

Около 35 пожарникари с 12 коли, както и дронове и специални спасителни автомобили бяха изпратени на мястото на инцидента. Говорителят на противопожарната служба Василис Ватракоянис каза, че движението по моста е затворено от 20 юли "поради разрушенията на долния прелез" от съоръжението.

27 младежи и деца пострадаха при срутване на мост във Финландия (СНИМКИ)

Причините за срутването на моста, който свързва пристанище Патра на полуостров Пелопонес в югозападна Гърция с Атина, не са ясни. Ефтимиос Лекас, президент на Организацията за защита от земетресения, каза пред телевизия ERT, че мостът е имал проблеми със стабилността, които са били известни на властите. Реставрационните работи започнаха през 2021 г. на стойност над шест милиона евро, твърди телевизията.
БГНЕС