Според Асад сирийската опозиция не може да играе роля за уреждане на конфликта
Според Асад сирийската опозиция не може да играе роля за уреждане на конфликта / снимка: БГНЕС, aрхив

Сирийският президент Башар Асад каза снощи в реч по телевизията, че опозиционната Сирийска национална коалиция се е провалила и не може да играе никаква роля за уреждане на конфликта, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Никой човек със здрав разум не може да допусне, че тероризмът може да бъде преборен с политика. Тази опозиция не е надеждна, тя е провал и по отношение на народа, и по отношение на морала и не може да играе никаква роля за уреждане на кризата", заяви Асад.

Кризата в Сирия може да се уреди единствено, ако бъде смазан тероризмът, продължи президентът, имайки предвид бунтовниците. "Не може да се намери друго решение освен смазване на тероризма с желязна ръка, каза Асад в речта, предавана по сирийската
телевизия.

"Кризата може да бъде уредена само на бойното поле", каза Асад. Той добави, че конфликтът не може да бъде решен с политически средства, докато бунтовниците продължават да воюват срещу силите на правителството му.

През март 2011 г. в Сирия избухна въоръжена съпротива срещу режима, който предприе брутални репресии и отказва да признае народния бунт. В конфликта загинаха над 100 000 души, сочат данни на ООН.