Списание на Ал Кайда зове за коли-бомби в САЩ
Списание на Ал Кайда зове за коли-бомби в САЩ / снимка: БГНЕС

Последният броя на интернет списанието на Ал Кайда призова читателите си да атакуват Щатите с коли-бомби, съобщи Си Би Ес.

Изданието на терористичната организация определя като най-подходящи мишени градовете Ню Йоирк, Лос Анджелис, Чикаго и столицата Вашингтон. Комисарят от нюйорската полиция Бил Братън каза пред медиите, че страницата на терористите в интернет призовава своите следовници да действат като "самостоятелни терористи".

Списанието уточнява, че ударите трябва да са насочени към места, на които има събрани повече хора като сбирки за предизборни кампании, фестивали и други. И уточнява, че най-важно за терористите е да атакуват хорра, а не сгради, пише БГНЕС.

Братън подчерта пред медиите, че в Ню Йорк има голям брой полицаи, работещи в областта на контратероризма и че всички опити за атентати в града след 11 септември са били разкрити и провалени.

Интернет страницата Inspire съдържа писмо от редактора Яхия Ибрахим, в което се казва, че в Щатите живеят много потенциални терористи и те трябва да бъдат инструктирани как да правят взривните устройства, за да изпълнят дълга си към свещената война.