/ Guliver/Getty Images
Привърженици на президента на САЩ Доналд Тръмп организират митинги из цялата страна, отчасти като реакция на вълните от протести срещу Тръмп, които се провеждат от избирането на републиканеца през ноември, предаде Ройтерс.

Не е предвидено Тръмп да се появява на никой от митингите тази седмица, които ще се състоят в малки и големи градове, от парк в градчето Гравет, щата Арканзас, до площада пред щатския Конгрес на Джорджия в центъра на Атланта.

Тръмп предложи на поддръжниците си да организират собствена демонстрация

Някои от организаторите идват от консервативното движение "Чаеното парти", което има влияние в републиканската политика от 2009 г.

Групата "Мейн стрийт пейтриътс" (Патриотите на главната улица) заяви, че е помогнала да се организират т.нар. митинги "Духът на Америка" в 33 от 50-те американски щата днес и в събота.

Протести в Лондон срещу имигрантската политика на Тръмп (ВИДЕО/СНИМКИ)

"За разлика от протестиращите срещу визията на президента Тръмп, ние сме разнородна коалиция, която е сърцето и душата на Америка и иска нашата нация да осъществи потенциала си като най-великата нация на Божията земя!", написаха организаторите в сайта на групата.

"Сините якички помогнаха за постигане на победата на президента Тръмп и тези митинги ще помогнат на тези забравени гласове, като им дадат механизъм, чрез който да бъдат чути", казаха организаторите.
БТА