Силен трус разлюля Мексико, трима души са загинали
Силен трус разлюля Мексико, трима души са загинали / снимки: Reuters

Двама души са загинали при земетресение в Мексико с магнитуд 6,7 по Рихтер, което продължило необичайно дълго време. Трусът, станал около 20 часа местно време, прекъсна електричеството в части на Мексико Сити и предизвика паника в столицата и в курорта Акапулко, предаде Ройтерс.

Един човек е бил убит под срутена къща в градчето Игуала, разположено между Мексико и Акапулко. Друг е загинал от паднала скала върху микробус, пътуващ по шосе между двата града. Един мъж е бил ранен от срутен таван, гласи съобщение в "Туитър" на мексиканския президент Фелипе Калдерон, предаде АП.

Столичният кмет Марсело Ебрард съобщи, също в "Туитър", че няма сведения за големи разрушения в града.

Хората в луксозния квартал "Кондеса" в Мексико Сити са избягали от домовете си и са се скупчили по улиците, като някои плачеха и се молеха на Бога. В Акапулко, който отстои на 140 км от епицентъра, разтревожени туристи също изпълниха улиците и откритите пространства.

Трусът е бил на дълбочина от 65 километра, с епицентър на около 42 километра югозападно от Игуала, щата Гереро и на 166 км югозападно от столицата Мексико. Усетен е бил в девет щата.

В столицата високите сгради са се люлели повече от минута, хората в паника са напускали големите търговски центрове.

От Тихоокеанския център за предупреждение за цунами обявиха, че не се очакват разрушителни приливни вълни.

Силен трус разлюля Мексико трима души са загинали
netinfo