Шрапнел убил Беназир Бхуто
Шрапнел убил Беназир Бхуто / netinfo

Бившата пакистанска министър-председателка Беназир Бхуто е починала от рани на главата от шрапнел, съобщи Асошиейтед прес, като се позова на хирурга, който се опитал да я спаси след вчерашния атентат.

Според очевидци атентаторът самоубиец първо стрелял по Бхуто и след това се взривил, припомня АП. Първоначално се смяташе, че огнестрелните рани във врата са причинили смъртта на пакистанската опозиционна лидерка.

Доктор Мусадик Хан, хирург в спешното отделение, в което тя бе откарана след атентата, каза, че Бхуто е починала на път за болницата от рани на главата от шрапнел. В тялото й не е бил открит куршум.

Съпругът на Бхуто, Асиф Зардари, не разрешил да бъде извършена аутопсия.

По-рано през деня адвокатът на Бхуто-Алек Реймон, обяви, че Швейцария е прекратила разследването за пране на пари срещу нея.

Паралелното разследване срещу нейния съпруг продължава, уточни адвокатът в Женева.

От 2004 г. швейцарските власти водят разследване на твърденията, че Бхуто е използвала швейцарски банки, за да изпере милиони долари от подкупи.

Бхуто отхвърляше обвиненията и твърдеше, че съдебните дела за корупция срещу нея, включително това в Швейцария, са политически мотивирани.

По думите на адвокат Реймон разследването е прекратено поради смъртта на заподозряната.