/ ThinkStock/Getty Images
Новото американско правителство начело с президента Доналд Тръмп е отворено за стратегическо сътрудничество с Русия, заяви днес на редовния брифинг за журналисти говорителят на Белия дом Шон Спайсър, предаде ТАСС.

"Ние сме отворени за стратегическо сътрудничество с Русия, когато можем да постигнем общи цели като разгрома на "Ислямска държава". Но ние ще отстояваме нашите интереси и ценности в случаите, когато между нас няма съгласие", заяви Спайсър.

Русия и САЩ могат да летят заедно извън околоземна орбита

Говорителят на Белия дом каза също, че започналата днес визита на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън в Москва отразява намерението на Вашингтон да запазят директните линии за връзка с Русия. "Посещението е част от нашите усилия за запазване на преките линии за връзка с високопоставени длъжностни лица в Русия и за гарантиране, че вижданията на САЩ за обстановката в Сирия, усилията в борбата срещу тероризма, Северна Корея и други въпроси ясно се излагат", добави Спайсър.

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън пристигна в Москва (ВИДЕО)

По думите му, Русия изцяло трябва да се придържа към ангажиментите, които е поела по Сирия, Украйна и договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, както и по други въпроси, тревожещи международната общност. Рекс Тилърсън ясно ще сигнализира за това в хода на визитата си, изтъкна говорителят на Белия дом.
БТА