Самолет кацна аварийно заради буйстващ пасажер
Самолет кацна аварийно заради буйстващ пасажер / netinfo

Самолет на Аерофлот извърши аварийно кацане в чешката столица Прага. Според сигнала, подаден от капитана на руския самолет, е имало опит за нападение над екипажа.

Ето какво каза за Дарик зам.-началникът на пресслужбата на Аерофлот Виктор Соколов:

„В рейс 271 на Аерофлот по маршрута Москва - Женева в самолет А 321 от типа „Аеробус” в 12.42 ч московско време на височина 11 200 метра пътник със славянска външност се е държал неадекватно, като заплашвал останалите пътници и твърдял, че има у себе си взривно устройство. Нашите средства за гарантиране на сигурността изключват възможността такова да бъде качено на борда.

Екипажът е постъпил правилно, пътникът е бил изолиран, пилотът е извършил принудително кацане в Прага. Самолетът благополучно се е приземил, всички пътници са живи и здрави, на борда е извикана чешката полиция и пътникът е бил предаден.

В момента полицията и представители на Аерофлот изясняват самоличността на пътника, както и националността му. Все още не е известно дали задържаният е бил с психически отклонения, тепърва ще се изяснява и дали у него е имало взривно вещество.

В самолета са пътували 140 души в икономичната класа и 28 в бизнес класата, както и няколко души екипаж. Пътниците ще полетят към Женева в най–скоро време със същия самолет”.

ИТАР -ТАСС съобщава, че екипажът е взел решение за принудителното кацане заради гражданин в нетрезво състояние на борда. Мъжът предизвикал сбиване с останалите пътници, заплашвал да повреди самолета и искал маршрутът на полета да бъде променен.