/ БГНЕС
Италианският вицепремиер Матео Салвини изрази днес готовност да се срещне с френския президент Еманюел Макрон, за да съгласуват стъпки за задържането за терористична дейност на италиански граждани, за които се предполага, че се укриват във Франция, предаде Ройтерс.
 
„Ако трябва, съм готов да замина за Париж и да се срещна с Макрон, ако това ще помогне да върнем в Италия тези убийци“, посочва Салвини.
 
Тази седмица бившият ляв екстремист Чезаре Батисти, осъден за убийство и укривал се почти четири десетилетия след бягство от затвора, беше екстрадиран в Италия, след като преди това беше арестуван в Боливия.

Бразилия отхвърли искането на Италия за екстрадиране на Чезаре Батисти
 
След задържането на Батисти италианското министерство на вътрешните работи заяви, че е обновило списък с 30 италиански граждани, предимно активисти на левицата, които се издирват за терористична дейност и се укриват в чужбина. За 14 от тях се предполага, че са във Франция.
 
Министерството обаче не уточни по какъв начин е бил обновен списъкът, кой е в него и какви са обвиненията срещу тези хора. То заяви, че италианското правителство желае да си сътрудничи със страните, където се предполага, че се укриват тези хора.

Вестникът на клана Берлускони обвини Бруни в простащина
БТА