Руското посолство в Тбилиси прекрати дейността си
Руското посолство в Тбилиси прекрати дейността си / снимкa: БГНЕС

Посолството на Русия в Грузия прекрати дейността си след официалното скъсване на дипломатическите отношения между Тбилиси и Москва, предаде БГНЕС.

"От вчера посолството на Русия в Грузия вече не функционира. Консулската секция също е затворена в очакване на нареждания от Москва", заяви по телефона пред АФП пресаташето на посолството Александър Савонов. Тбилиси съобщи, че скъсва дипломатическите отношения още на 29 август, но официалното уведомление е било направено едва вчера.

Голяма делегация на Северноатлантическия съюз начело с генералния му секретар Яп де Хоп Схефер ще посети Грузия на 15 и 16 септември, за да обсъжда сътрудничеството с тази страна, заявиха днес дипломати от НАТО.

Съветът на НАТО, съставен от посланиците на 26-те страни членки и председателстван от генералния секретар Яп де Хоп Схефер, ще направи двудневно посещение на тези дати. Визита е в рамките на интензивните контакти, които ръководителите на Алианса решиха на срещата си в Букурещ да поддържат с Грузия и Украйна, посочи един от дипломатите.