/ БГНЕС
Броят на загиналите при въздушния удар срещу руския град Белгород, северно от границата с Украйна, достигна 22 души, съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков, цитиран от Ройтерс. Руското министерство на отбраната посочи, че Украйна е ударила Белгород с няколко ракети от различен тип и добави, че повечето от тях са били свалени, но някои отломки са паднали върху града.

"За голямо съжаление и наша скръб се увеличи броят на загиналите след вчерашния обстрел на Белгород, те достигнаха 22 души" написа в "Телеграм" Гладков.

Сред убитите има три деца, а 111 души са ранени.

Според губернатора на руската Белгородска област при въздушната атака са нанесени щети на 30 жилищни сгради, на няколко къщи и автомобили.

Русия съобщи за загинали и ранени след украинска атака срещу град Белгород

[img wide]50690960[/img

Ройтерс посочи, че не е в състояние да провери съобщенията на Русия чрез независими източници.

Украинската новинарска агенция РБК-Украйна цитира източници, според които украинските сили са нанесли вчера удари по военни цели в Белгород в отговор на масираните руски бомбардировки на украински градове предишния ден.

Руският вестник "Комерсант" писа, че Украйна е изстреляла ракетите по Белгород от Харковска област, разположена от другата страна на границата.

Часове след атаката срещу града Русия предприе поредица от въздушни удари срещу Харков, при които бяха ранени най-малко 21 души. Нанесени са и щети на жилищни сгради, съобщиха официални украински представители.

Украйна съобщава за много ранени след руски ракетни атаки по Харков
 
Светослав Танчев/БТА