/ iStock/Getty Images
Престъпна група, занимаваща се със застрахователни измами, е плащала на хора в Сицилия, за да им бъдат чупени крайници и после да се представят за жертви на пътнотранспортни произшествия, съобщиха две италиански полицейски служби, цитирани от ДПА.

Разбиха престъпна група за пране на пари чрез... уанкойн

Арестувани са 42 души, замесени в измамата, възлизаща на над 1,6 милиона евро. При операцията са иззети активи на стойност 500 000 евро.

Въвлечени в измамата са били над 50 души - наркомани, алкохолици, хора с умствени увреждания и крайно бедни, някои от които са получавали трайни увреждания. Престъпниците са им чупили костите с тежести за фитнес уреди. Те са получавали дребни подаяния от порядъка на 1000 евро за крак и 500 евро за ръка, а престъпниците са получавали лъвския пай от обезщетенията. В схемата са участвали също така лекари и адвокат.
Откриха лекарства за милиони левове при акция за пране на пари

Застрахователните измами с коли отдавна са проблем в Италия и това води до по-високи разходи за потребителите. По официални данни застрахователните премии в Италия са значително по-високи от тези в други големи европейски страни.
БТА