Путин на второ посещение на Кримския полуостров след анексирането
Путин на второ посещение на Кримския полуостров след анексирането / netinfo

Руският президент Владимир Путин, който е на посещение в Севастопол, обсъди с членовете на националния Съвет за сигурност обезпечаването на реда в Крим и борбата с корупцията, съобщи говорителят му Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

На съвещанието в Севастопол са присъствали всички членове на руския Съвет за сигурност.

"Бяха обсъдени въпроси за обезпечаването на сигурността на Севастопол и Крим и въпроси, свързани с работата на органите на реда", каза Песков и уточни, че това е включвало и външната сигурност. Обсъдена е била и борбата с корупцията в Крим и Севастопол.

Севастопол е първия етап в двудневната визита на Путин на Кримския полуостров. В четвъртък той ще посети строящия се санаторно-курортен комплекс "Мрия" в Ялта, където ще се срещне с депутати от Държавната дума.

В срещите ще участват също руският премиер и председател на партия "Единна Русия" Дмитрий Медведев, председателят на парламента Сергей Наришкин, ръководителите на всички фракции в Думата и министри.

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков отбеляза, че за срещата с държавния глава ще се събере политическият актив на страната, пред който Путин ще произнесе пространна реч. Депутатите ще могат да зададат на президента въпросите си.

По-късно Путин ще разгледа дома музей на Чехов в Ялта и ще разговаря с културни дейци, с които ще обсъди приобщаването на Република Крим към културното пространство на Русия.

Настоящата визита е втора за президента на полуострова след присъединяването на Крим към Русия. На 9 май Путин наблюдава морския и въздушен парад в Севастопол, след като присъства на парада за Деня на победата на Червения площад в Москва.

Източник: БТА