Продължават слуховете за развод на семейство Саркози
Продължават слуховете за развод на семейство Саркози / снимка: БГНЕС
Френският президент Никола Саркози няма да бъде придружен от съпругата си Сесилия на държавното посещение в Мароко следващата седмица, заяви говорителят на президентството на ежеседмичната си пресконференция, цитиран от Ройтерс. Това подхрани слуховете за предстоящ развод на първата двойка във Франция.

Видимо притеснен, Давид Мартинон, говорител на френския президент, се измъкна от шест отделни въпроса за брака на семейство Саркози, потвърждавайки единствено, че Сесилия няма да пътува до Мароко със своя съпруг през следващата седмица, отбелязва Ройтерс.

Съпругите на френските президенти по традиция участват в държавни посещения, но Сесилия не се е появявала на официално събитие в качеството си на първа дама от националния празник на страна – 14 юли. Това предизвика коментари в световните медии, че предстои развод.

Френските медии рядко си позволяват да обсъждат личния живот на политиците, но продължителното отсъствие на Сесилия стана причина бракът на семейство Саркози да заеме първите страници на иначе твърде коректните медии. Сесилия и Никола Саркози вече са се разделяли веднъж през 2005 г., но се събраха отново през 2006 г., припомня Ройтерс.