Повишават нивото на сигурност на войските в Северен Кавказ
Повишават нивото на сигурност на войските в Северен Кавказ / снимка: БГНЕС

Руската армия обяви, че ще повиши нивото на сигурност на войските си в Северен Кавказ след вчерашния самоубийствен атентат в Дагестан, в който загиналите са вече четирима, а над 30 са ранени, предадоха световните агенции.

„Дадох инструкции да се засили антитерористичната защитеност на руските военни обекти в региона", каза министърът на отбраната Анатолий Сердюков, който посети мястото на атентата.

Вчера кола бомба с около 100 кг тротилов еквивалент разби портала на руски военен палатков лагер в Буйнакск вчера. След като войниците открили огън по колата, водачът й я врязъл в камион, с който му бил препречен пътя, и се взривил, посочва БТА. Според вицепремиера и пълномощен представител на руския президент в Севернокавказкия федерален окръг Александър Хлопонин възможно е при атентата да е била проявена некомпетентност и слаба организация на охраната на военния обект.

Междувременно днес беше съобщено и за друг инцидент в Дагестан. В центъра на дагестанската столица Махачкала, на кръстовището на две улици, тази вечер проехтя взрив. Бомбата е избухнала под шасито на автомобил ВАЗ-2110, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на дагестанското вътрешно министерство. Ранени са двама души - сътрудникът на милицията, чиято е била колата, и случаен минувач. Милиционерът е опериран, животът му не е в опасност.