Потвърдиха самоличността на семейството, избито във Франция
Потвърдиха самоличността на семейството, избито във Франция / снимки: Reuters, архив

Възможно е жестокото убийство на трима чужденци във Френските Алпи да е резултат от скандал между роднини заради пари, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки разследващите органи.

Саад ал Халили, роден в Багдад и живеещ във Великобритания, съпругата му и тъщата му бяха намерени в сряда мъртви в колата си в горски парк близо до езерото Анеси, Югоизточна Франция. Недалеч от колата им бе намерен мъртъв и местен жител, велосипедист, който явно е станал нежелан свидетел на убийството. Двете малки дъщери на Халили, които са били свидетели на убийството, са оцелели, но по-голямата е тежко ранена. Другото момиченце, което е на четири, не е пострадало. И четирите жертви да убити с изстрел в главата.

Би Би Си съобщи днес, че Халили имал спор с брат си за наследствен имот, останал от родителите им - къща в Испания, разкрива БТА. Прокурорът по делото Ерик Майо каза, че полицията проверява всички възможни версии, включително „семейна драма”. Пред АФП прокурорът заявил, че от британската полиция е била получена „достоверна информация” и че трябва да бъде подробно разпитан братът на убития.

Малкото момиченце е чувало стрелбата, но не е видяло нищо от кървавата драма, съобщи още прокурорът по делото, посочвайки, че първият очевидец на инцидента забелязал зелен джип. Следователите се базират на показанията на 4-годишната Зеена, че е пътувала с майка си и баща си и че е чувала какво става, но не видяла нищо. Детето ще отпътува скоро за Великобритания.